ОТ КЪЛНА ДО ВЪРХА – ВСЕ БЪЛГАРСКО!

Новини
Запазени във вековете семена от цялата страна ще намерят новия си дом в Севлиево

През последните години в публичното пространство - не само у нас, но и по света, все повече се набляга на факта колко е здравословно хората да консумират плодове и зеленчуци от тяхната географска ширина. Човешкото ДНК, чиято памет е събрала информация за всичко, свързано с поколенията преди нас, е причината тази научна теория да събира все повече привърженици. Защо споделяме това? Защото едва ли има някой, който може да обори факта, че няма по-вкусни от българските сортове плодове и зеленчуци, които помним от детството си, търсим при избора си на стоки и за жалост - все по-рядко намираме.

 

И ако глобалният пазар в света без граници ни налага вкусове и храни, които ние не припознаваме като свои, то организаторите на фестивал "Семе българско" отправят следното предизвикателство - донесете, споделете и вземете. Да предадем щафетата, споделяйки своето имане от семена, за да не изчезнат! Да възродим, чрез личен пример, традицията за размяна, която нашите баби и дядовци са практикували векове наред, за да ги има семената и българските вкусове.

 "Дом за семена" е новата инициатива на организаторите на фестивал "семе българско",    отправяща предизвикателство към всички, които могат и искат, да донесат, оставят и вземат за своите градини или балкони, семена от български сортове в специално монтираната инсталация под формата на кошер в парк "Казармите" в Севлиево.  

 Идеята е българските сортове да намерят своя дом, да се приютят под един покрив и да успеят да достигнат безплатно до все повече нашенци, търсещи вкуса на истинската, ароматна и здравословна храна.

 На 20 април в парк "Казармите" в Севлиево домът на семената ще отвори врати - донесете, споделете и вземете!

 

Вижте ни във Фейсбук